• ostgolf-banners-vreta
 • ostgolf-mauritzberg
 • ostgolf-banners-atvidaberg
 • ostgolf-banners-vadstena
 • ostgolf-banners-vardsberg
 • ostgolf-banners-waldemarsvik
 • ostgolf-banners-sodra
 • ostgolf-banners-soderkoping
 • ostgolf-banners-braviken
 • ostgolf-banners-vesterby
 • ostgolf-banners-mauritzberg
 • ostgolf-banners-motala
 • ostgolf-banners-ostad
 • ostgolf-banners-mjolby
 • ostgolf-banners-norra
 • ostgolf-banners-klinga
 • ostgolf-banners-flemminge
 • ostgolf-mauritzberggolf
 • ostgolf-banners-omberg
 • ostgolf-banners-finspang
 • ostgolf-banners-ingelsta
 • ostgolf-banners-linkoping

Tävlingar

Tävlingar Skandia Tour

Som Junior i Östergötlands Golfförbund finns det många sätt att tävla i olika nivåer. Du kan börja med klubbtävlingar och fortsätta in i Golfförbundets Skandia Tour med tävlingar i First, Future och Elite. Dessutom har vi vår egen Skandia Rookie (för de som precis börjat tävla) som går samtidigt med Skandia First samt Östgötaserien som går över hela säsongen. Därutöver finns andra tävlingar som JSM för klubblag, JMI mm.
För detaljerat Tävlingsprogram, sök under fliken Tävlingar.
Mer info om Juniortävlingar i SGFs regi hittar du på www.golf.se

Skandia Tour
Skandia Tour är ett toursystem i vilket alla juniorer 13-21 år kan tävla på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar under säsongen på tre nivåer, First, Future och Elite. Varje omgång omfattar 1-3 dagar och tävlingarna genomförs under samma tidsperiod. Flickor och pojkar har generellt gemensamma spelplatser. Mellan varje omgång sker uppflyttningar baserat på prestation.
För att kunna anmäla sig till tävlingar på Skandia Tour First, Future och Elite måste spelaren betalt en touravgift. Touravgiften är 350 kr och gäller endast innevarande kalenderår. Instruktioner för hur touravgiften skall betalas hittar du genom att logga in på Min Golf och trycka på Skandia Tour i menyn till vänster.
Skandia Tour First spelas i Östergötland är öppen för alla juniorer och i mån av plats även för spelare utanför distriktet. All anmälan sker via Min Golf på golf.se. Parallellt med Skandia First (på samma bana) anordnas en Skandia Rookie klass för den nyligen börjat tävla eller den som ännu inte kommit så långt i sin hcp-vandring nedåt. Här behövs ingen Tour-avgift och anmälan sker via Min Golf och anmälan som en klubbtävling på arrangerande klubb.

Östgötaserien

Tävlingsbestämmelser för Östgötaserie 2017

För Östgötaserien gäller:

Beroende på antal lag spelar vi i 2 st pooler Öst/Väst eller en rak serie. Två lag möts på ena lagets hemmabana vilket är förutbestämt enligt spelschema.

Klubbarna kan anmäla max. 2 stycken lag, men varje spelare kan bara spela i ett av lagen.

Speldagar

Vi kommer att ha fasta speldagar, söndagar kl 13:00. Match kan flyttas men måste spelas under veckan.

Vid bruten match för åska gäller resultatet efter 9 hål om samtliga deltagare spelat 9 hål, annars omspel.

Deltagare.

Klubbar anslutna till Östergötlands Golfförbund.

Pojkar och flickor födda 2001 och senare. Varje lag består av fyra spelare det är fritt vad gäller fördelning av flickor och pojkar.

Tävlingsform.

Spelformen är matchspel med handicap, gul respektive röd tee eller motsvarande. Matcherna består av 2 bästboll- matcher över 9 hål och 4 singelmatcher över 9 hål. För att vinna hålet måste någon av spelarna ha bättre en par+5, annars delar man hålet. När slagen är slut tar spelaren upp bollen. I spelet möts de spelare som har lägst handicap och sedan i fallande ordning enligt anmälningslistan. Singelmatcherna spelas mot samma spelare som spelade bästboll (för att slippa vänta in nästkommande bollar).

HCP beräkning, de tre spelarna med högst reducerade spelhandicap får slag motsvarande skillnaden till den spelare som har lägst spelhandicap. Spelaren med lägst reducerad spelhandicap spelar därefter med 0 i spelhandicap.

Den reducerade spelhandicapen beräknas enlig följande: vardera spelaren får tillgodoräkna sig 90% av sin spelhandicap. Därefter sker avrundning till närmaste heltal. I singelmatcherna erhåller spelaren med den högre spelhandicapen hela skillnaden mellan de båda spelarnas spelhandicap. Skillnaden i spelhandicap fördelas enlig index på hålen i stigande följd.

Hcp-gräns.

Högsta handicap som får tillgodoräknas är 36 för flickor och pojkar. Lägst tillåtna handicap för flickor och pojkar är -4,5. Spelare med lägst handicap i respektive match lämnar lika många slag som skillnaden i handicap utgör omräknat i erhållna slag. Dessa slag fördelas på de hål som har lägst hålhandicap.

Poängberäkning.

För varje match skall en poäng fördelas och vinnaren erhåller en poäng. Vid delning av match skall man dela poängen (0,5 – 0,5). Klubbar som ej kan ställa upp med fullt lag förlorar de matcher som ej spelas. Det kommer inte finnas någon tabell 2017. Rekommendationer från RF.

Rangebollar

Hemmaklubben bjuder på ca 20-25 st rangebollar till var och en.

Avståndsmätare
Det är tillåtet att använda avståndsmätare / golfkikare.

Tävlingsansvarig.

Niklas Hemmingberg är tävlingsansvarig för östgötaserien 2017. Lagledarna ser till att spelarna har rätt HCP. Lagledarna ansvarar för att tävlingsreglerna, i enlighet med denna manual följs och att resultaten mailas/SMS:as till Peter Axell.

Lagledare och caddie.

Bortalaget skickar laguppställning med exakt hcp på spelarna senast två dagar före match till hemmalaget, som sammanställer.Lagledaren skall vara namngiven på laguppställningen. Lagledaren får under pågående tävling bedriva coaching med sitt lag. Eventuell caddie ska vara vuxen. Lagledaren ansvarar för att samtliga spelare i sitt lag uppträder enligt de bestämmelser som gäller vid tävlingar.

Avgifter.

Ingen avgift utgår och hemmaklubben bjuder på greenfee.

Resultatrapportering.

Lagledaren som står som hemmalag vid varje speltillfälle rapporterar resultatet till Peter Axell senast 2 dagar efter spelad match.

JSM klubblag

Mer info kommer inom kort.

facebook

ostergotland logo

sisu logo

sgf logo liggande216