• Header 1600x500

Ban- & Miljökommittéen

BankommittéOrdförande
Björn Gustafsson
Hamngatan 7
582 26 Linköping
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0705-919224

Ledamöter
Carl Johan Lönnberg, bankonsulent SGF
Mattias Wolff, Ombergs Golf Resort
Lars Bonnevier, banchef Åtvidabergs GK 


Ban- och Miljökommitténs uppgift är att bistå klubbarna med råd och stöd för skötseln av golfbanorna. Kommittén vänder sig i huvudsak till anställda på banan och till förtroendevalada. Vi bjuder in till kurser för banpersonal på lokal nivå. Dessutom arrangerar vi s k ERFA-träffar där banpersonal träffas för att diskutera och byta erfarenheter av banskötsel.

Mycket arbete läggs ner på att informera om ett hållbart nyttjande av naturresurser samt bidra till en hälsosam miljö på Östergötlands golfbanor. Vi informera klubbarna om miljöcertifiering enligt GEO-standard (Golf Environment Organisation).

  • De klubbar som har erhållit SGF:s Miljödiplom bjuds in till möte, för genomgång och reviderring av miljöplanerna, en gång per år.
  • För att våra golfbanar ska ha rätt slopvärden så revideras av 2-3 golfbanor per år.
  • Vi samarbetar med SGA-Östergötland.
  • Vi arbetar också för multifunktionella golfbanor

Vår uppfattning är att Östergötlands golfbanor håller en mycket god kvalitet.


Dokument

pdfSå sköts din golfbana

pdfSå här lagar du nedslagsmärke rätt!

 

Sgf Logo
Logoblueyellow
Facebook Logo

Östergötlands Golfförbund omfattar idag 20 golfklubbar med över 40.000 golfare. Distriktsförbundet har som huvuduppgift att verka för och på uppdrag av medlemsklubbarna. Vår vision är att vara den samlade kraften för klubbarna i Östergötland och aktivt utveckla golfens möjligheter för alla. Östergötlands Golfförbund ska verka på de anslutna klubbarnas uppdrag och önskemål samt utveckla golfen i Östergötland enligt Svenska Golfförbundets riktlinjer. Vi jobbar också för att vara det framträdande distriktet i Sverige när det gäller miljöarbete.

© 2020 Östergötlands Golfförbund         Ansvarig utgivare: Staffan Johansson