• Header 1600x500

Östgötaserien

Samtliga klubbar som tillhör Östergötlands Golfförbund har rätt att delta i seriespelet. Klubben får delta med ett eller flera lag i en ålderskategori. För klubbar som anmäler fler än ett lag i en ålderskategori gäller att, klubben endast får representeras av ett lag i ålderskategorins division 1. Spelet är matchspel, där spelaren med lägst handicap möter motståndarens dito, osv.

Klubb som anmäler lag till seriespel ska stå till förfogande som arrangör och tilldelas värdskap enligt historisk turordning. Omfattningen av arrangörskap påverkas också av hur många lag klubben deltar med. Klubb som inte accepterar värdskap enligt ovan, kan uteslutas från deltagande i seriespelet under aktuell säsong.

Östgötaserierna spelas i ålderskategorierna Damer Serie 1 och 2 min. 22 år, D50, H40, H50, H60, H70, G75, G80 och Mix min. 22 år och uppåt

Lagspel med individuella matcher efter lottat spelprogram. Varje lag seedas i hcp-ordning, d.v.s. spelare med lägst hcp i första bollen och spelare med högst hcp i sista bollen. Spelordning lottas på första tee och den spelordningen gäller alla bollar från första tee, därefter gäller honnören.

Avslutningstävlingen för seriesegrande lag 2021 kommer att arrangeras av Norrköping/Söderköping på Hylinge GK den 25/9.
Mer info om avslutningen kommer senare

Klassindelning Damer

Dam serie 1
Dam serie 2
D50

Klassindelning Herrar

H40
H50
H60
H70
G75
G80

 

 

Sgf Logo
Logoblueyellow
Facebook Logo

Östergötlands Golfförbund omfattar idag 20 golfklubbar med över 40.000 golfare. Distriktsförbundet har som huvuduppgift att verka för och på uppdrag av medlemsklubbarna. Vår vision är att vara den samlade kraften för klubbarna i Östergötland och aktivt utveckla golfens möjligheter för alla. Östergötlands Golfförbund ska verka på de anslutna klubbarnas uppdrag och önskemål samt utveckla golfen i Östergötland enligt Svenska Golfförbundets riktlinjer. Vi jobbar också för att vara det framträdande distriktet i Sverige när det gäller miljöarbete.

© 2020 Östergötlands Golfförbund         Ansvarig utgivare: Staffan Johansson