• Header 1600x500

Välkommen till golfen!

Grönt kort är första steget in i en gemenskap där hundratusentals människor med samma intresse motionerar och tävlar på den mest fantastiska av idrottsplatser, golfbanan.

Grönt Kort utbildningsmaterial omfattar uppvärmning med generella och golfspecifika övningar, golfvett och några av spelets regler samt övningar för alla golfens slag som hjälper dig att utveckla ditt spel vidare och sänka din handicap.

Läs mer om Grönt Kort

Golfens slag

Övningarna för golfens slag är indelade i tre olika steg – börja med det första steget och jobba dig vidare till nästa så tar du steg i riktning mot lägre handicap. Steg 1: Kunna träffa bollen. Steg 2: Kunna slå bollen närmare målet. Steg 3: Kunna spela med slaget.

Läs mer och lär dig grunderna om golfens slag

Fysträning

Det är en fördel att vara stark, rörlig och uthållig när du spelar golf. Övningarna i detta avsnitt hjälper dig att bli mer effektiv i ditt spel. En god teknik bidrar dessutom till att göra spelet på banan roligare.

Lär dig mer om fysträning för golf

Golfvett

Golfvett handlar om säkerhet, speltempo, hänsyn, banvård samt etik och moral. Små handlingar som bidrar till en trevligare miljö för såväl spelare som banpersonal.

Lär dig mer om golfvett

Spelets regler

Inom idrotten är det spelreglerna som definierar spelet. Regelkunskaper kan hjälpa dig till ett bättre resultat, som till exempel om du hamnar i trubbel och spelreglerna säger att du får lättnad utan att plikta ett slag

Lär dig mer om spelets regler

Sgf Logo
Logoblueyellow
Facebook Logo

Östergötlands Golfförbund omfattar idag 19 golfklubbar med över 30.000 golfare. Distriktsförbundet har som huvuduppgift att verka för och på uppdrag av medlemsklubbarna. Vår vision är att vara den samlade kraften för klubbarna i Östergötland och aktivt utveckla golfens möjligheter för alla. Östergötlands Golfförbund ska verka på de anslutna klubbarnas uppdrag och önskemål samt utveckla golfen i Östergötland enligt Svenska Golfförbundets riktlinjer. Vi jobbar också för att vara det framträdande distriktet i Sverige när det gäller miljöarbete.

© 2022 Östergötlands Golfförbund         Ansvarig utgivare: Björn Gustafsson